Multikulturalisme er en realitet i Nordamerika og for dem af os, der handler globalt. USA har flere lovlige indvandrere årligt end alle de andre lande i verden kombineret. Der er også store kulturelle forskelle blandt “native” nordamerikanerne bor i USA og Canada i flere generationer, som du ved, hvis du har gjort forretninger med en New Yorker (bedre være hurtig!) eller med en texaner (bedre stand i en 90 graders vinkel til din mandlige følgesvend) . Kultur er ikke etnisk eller racemæssig. Det er lært og hver kultur er jo forskellige. Behandle alle som et unikt individ, som du gerne vil blive behandlet, ikke få hængt op på stereotyper. Udvikle dine følelsesmæssige intelligens, så du kan være mere intuitive om, hvordan du kommunikerer med, forhandle med og levere tjenester og produkter til mennesker fra kulturel baggrund end din egen. Jeg tilbyder nogle tips nedenfor, og de er endnu ikke universal i disse kulturer.
1. jeg gentager, ikke forvente alle i en kultur til at være den samme!
2. i det sydlige Texas, hvis du taler med en mand, vil de ofte stå i en 90 graders vinkel til dig.
Hvis du flytter til omlægge, begynder en “dans”. Dette er en markant intime stilling, og ofte øjnene styrte ned til gulvet eller ud over hele gulvet. Syd Texans generelt sige “Fornøjelse at kende dig,” mens midten af vesterlændinge siger, “Fornøjelse at møde dig” eller “Fornøjelse at gøre din bekendtskab.” I sociale indstillinger i det sydlige Texas er det ikke kutyme at ryste hænder med kvinder. Andre San Antonio skikke–i San Antonio samfund, har vi de haute knus – to kvinder vil parodi et knus, ikke at røre ved nogen del af deres krop, og bare klappede hinanden let på bagsiden. Som et tegn på hengivenhed, når du ryster hænder, nogle gange du dække den anden persons hånd med din venstre hånd og klappe eller klemme med varm øjenkontakt. Dette sker især med respekteret ældre mennesker.
3. Vær opmærksom på, at det meste af verden ikke hilse af rystende hænder.
4. folk fra asiatiske kulturer bøjer i hilsen, men buerne er forskellige.
Folk fra Cambodja og Laos bøje med begge hænder sammen foran brystet, som om bederum. I Japan betyder dybden af stævnen niveau af respekt for anden partiet. Mange koreanere foretrækker bukkende og hvis de ryster hænder, højre hånd er understøttet på håndleddet af venstre hånd til at vise respekt. Thais bue med palmer sammen om brystet-høj med deres fingre udstrakte. Og der er undtagelser. Taiwanske nikke normalt hovedet i anerkendelse snarere end bue.
5. nogle kulturer naturligvis hilse af hugging.
Native hawaiianerne kramme hinanden, udveksle vejrtrækninger. Brugerdefineret kaldes “ha.” Gamle Hawaiianere, i øvrigt, stødte faktisk hoveder sammen. Mexicanerne bruger abrazo. Grækerne og italienerne hug ofte med eller uden rystende hænder først.
6. nogle kulturer kys!
Hvis din cubanske mandlige klient kys på kinden, ved du, du har foretaget den korte liste. Indvandrer mænd fra Mellemøsten ryste ofte hænder med et lille Nik eller bue og derefter udveksle kys på begge kinder. Mænd fra Mellemøsten normalt ryste ikke hænder med kvinder, og heller ikke gøre de indføre kvinde med dem. Forsøg ikke at ryste hænder med en mellemøstlig kvinde, medmindre– og her er hvor EQ kommer–hun udvider sin hånd til dig. Mænd i Østeuropa, Portugal, Spanien og Italien vil ofte kysse mandlige venner på kinden.
7. pakistanere (hovedsagelig muslimer) hilse med salaam, som svarer til vores “Goddag.”
Salaam er udført af bukkende med højre hånd på panden. Salaam betyder “fred” eller “Fred være med dig.”
8. arbejdsstillinger har også betydning.
Klar til at nøjes med din mellemøstlige klient? Du kan være mest komfortable sidder tilbage i stolen og krydse dine ben. Nå, ikke! I Mellemøsten er en af de mest krænkende ting du kan gøre sidde med benene krydsede så bunden af fødderne er pegede i den anden persons retning. Foden er den mest beskidte del af kroppen og eneste af skoen er den mest beskidte af lave. For at vise nogen bunden af din fod eller sko betyder Leder du efter en kamp!
9. selv handshaking kulturer gøre det anderledes.
Mange Britian foretrækker en kort, men fast håndtryk. Franske foretrækker et let greb når du deler en enkelt blid ryste, der trækkes tilbage hurtigt. Tyskerne vil give en meget fast håndtryk–bare et “pumpe” så hurtig tilbagetrækning. Mere end en shake med tyskerne eller franske anses for at være aggressiv. Italienere vil ryste hænder og derefter knus venner eller kysse dem på begge kinder.
10. Husk på anden personen kan forsøge at imødekomme din kultur, så må ikke antage de vil bruge deres traditionelle hilsen.
For eksempel, hvis du starter først, for eksempel bøjer sig, og så se en hånd forlænges med en ryste, og skifte til, at anden personen vil derefter har skiftet til en bue, og dette bliver akavet. For mange kulturer vil sådanne “kejtethed” dræbe forholdet tidligt om, hvilket betyder, at handlen er slukket.
11. hilsen er kritisk første skridt i relationer.
Begynde med et venligt ord eller to, som “hr.. og fru. Takida, det er så rart at møde dig til sidst,”og derefter tøve et øjeblik at se, hvad de ønsker at gøre og er komfortable med. Derefter spejl deres gestus, bue, hånd ryste, abrazo (knus) eller noget! Brug din intuition! I tvivlstilfælde bør konservatisme.
Jeg ser frem til den dag vi opgive vores kollektive behov for sikkerhed gennem homogenitet og genvinde vores naturlige nysgerrighed om, hvad der ikke er ligesom os. Vi vil derefter ikke længere behøver at “styre” mangfoldighed, og vil have behøver ikke andet end at engagere det og åbne os for at modtage sine gaver.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.