Dagens business miljø har ændret sig drastisk fra blot et par år tilbage. I stedet arbejder udelukkende med udstyr, data, og systemer, dagens det ledere ansigt spørgsmål såsom cross træning, personaleledelse, tværfaglig kommunikation og en voksende job muligheder for alle IT-medarbejdere.

Denne udvidelse af IT job realm har efterladt mange IT-chefer jonglering nye udfordringer. Mens problemer, i og for sig selv, måske synes overvældende, er der enkle, bevist måder at hæve sig over dem.

Problem #1 – hård dataflow

Oplysninger ofte flyder uregelmæssigt og er underlagt kvantitativt stærke svingninger. Disse udsving kan blive skadelig, hvis ikke behandles. Den simple løsning er at kontrollere oplysningerne.

Officielt, styring af information er analyse, evaluering og betydning tillægger de elektroniske data, der indsamles og leveres med data under forskellige kriterier.

For at opnå dette, starte ved at gøre arbejdstagerne bevidste om betydningen af de data, de bidrager til at samle. Tilskynde nøjagtighed og vise medarbejderne, hvordan deres aktive deltagelse i processen kan høste belønninger de måske ikke har tænkt på.

Fordi dit job som IT-chef vil fortsætte med at få mere og mere hektisk, vil du hele tiden ser efter måder at forbedre hastighed og kvalitet samtidig med reduktion af stigende omkostninger.

Problem #2 – stigende omkostninger

Stigende omkostninger er en udfordring for enhver manager. De er især bekymrende at en IT-chef, der arbejder i området elektronisk databehandling.

Industrieksperter viser, at trods forskellige “gamle systemer” eksisterende ressourcer anvendes kun på omkring 30% af deres optimal ydeevne. Dette efterlader plads til 70% forbedring uden en overdreven udlæg af kontanter.

For at øge Investeringsafkastet ved hjælp af eksisterende ressourcer, skal du overveje:

Gennemføre en undersøgelse af afdelinger. Spørg hvad deres primære udfordringer er med eksisterende systemer. Størstedelen af tid løsningerne ligge inden for uudnyttede funktioner af eksisterende ressourcer. Søg efter systemer efter løsninger og give dem.

At få klare definitioner af problemer. Oftentimes, kan medarbejdere ikke vide hvordan man kommunikerer de problemer, de står i IT sprog. Dette kan vedrøre en dårligt egnet løsning. Tage tid til at arbejde med medarbejdere eller afdelingsledere klart skitsere udfordringer, så du er rustet til at finde løsninger, hurtigere og mere præcist.

Udkig efter måder at integrere. En jævn strøm af oplysninger altid øger produktiviteten. Når det er muligt, arbejde for at finde måder at integrere eksisterende systemer. Med lidt opfindsomhed fra din side, og en smule kreativitet, kan du udvikle løsninger uden budgetforhøjelser.

Problem #3 – utilstrækkelig følsomhed vedrørende datasikkerhed

Da kompleksiteten af elektronisk databehandling øger, falder sikkerhed ofte. Ikke alene udgør dette problemer i form af overtrædelser, det også har juridiske konsekvenser med hensyn til licenser.

Fra sundhedspleje virksomheder til finansielle organisationer, er den amerikanske regering sprængning på lax sikkerhed. Smart IT-chefen tager skridt nu ikke kun understrege vigtigheden af sikkerhed til dem i sin virksomhed, men også indgyde de nødvendige beskyttelsesforanstaltninger.

At hjælpe andre i organisationen forstår hvor følsomme visse data er, oprette et memo eller websted side forklarer:

hvilke sikkerhedsforanstaltninger der aktuelt er på plads,

Hvorfor disse foranstaltninger findes,

konsekvenserne (internt og eksternt) for ikke at følge procedurer, og

hvem man kan kontakte med spørgsmål/problemer vedrørende sikkerhed.

Selv om en IT managers job hele tiden udvikler sig og bliver mere udfordrende, er der måder at løse presserende problemer. Ved at kigge på hver situation fra en række forskellige vinkler, vil du kunne definere problemer hurtigt og præcist, og derefter tilbyde løsninger, der vil gavne dig, dit team og din hele virksomheden.

Frank Schmidt

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.